20 oktober – Schildercursus Crans-Montana Zwitserland – Thema: Indian Summer (herfst)

Datum: Zaterdag 20 oktober t/m vrijdag 26 oktober 2018

Aantal deelnemers: Minimaal vier, maximaal zes
Adres: Chalet Les Sangliers (de Everzwijnen), Route du Cachiblio 10, Icogne, Valais, Zwitserland
Cursusleidster: Margriet Wehrmeijer
Gastvrouw-heer: Els en Lau van Everdingen
Kosten cursus: € 985, inclusief verblijf, vier dagen schilderles, excursies, maaltijden en drank, exclusief reiskosten. Eigen vervoer te regelen.

uitzicht

Programma:

Ochtend

Middag

Avond

Zaterdag 20 oktober

Aankomst eind van middag

Raclette avond en kennismaking

Zondag 21 oktober

Wandeling of schilderen

Wandeling of schilderen

Diner in Les Sangliers.

Maandag 22 oktober

Wandeling of schilderen

Wandeling of schilderen

Diner in Les Sangliers.

Dinsdag 23 oktober

Vrije dag zelf in te vullen met golfen, wandelen, fietsen, museumbezoek of relaxen in tuin

Vrije dag, lunch zelf in te vullen (lunchpakket mogelijk) met schilderen, golfen, wandelen, fietsen, museumbezoek en/of relaxen in tuin

Diner in Les Sangliers.

Woensdag 24 oktober

Wandeling of schilderen

Wandeling of schilderen

Diner in Les Sangliers.

Donderdag 25 oktober

Wandeling of schilderen

Wandeling of schilderen

Diner in Les Sangliers.

Vrijdag 26 oktober

Vertrek in de loop van de ochtend

Lunch op aanvraag mogelijk

 

chalet

cursisten 2

cursisten

Margriet Wehrmeijer, professioneel kunstenares en Els van Everdingen, gastvrouw en GZ psycholoog, Lau van Everdingen, docent wiskunde laten u zeven dagen lang genieten van het imposante berglandschap en vaak mooie weer in de Valais (Wallis). In de cursus is, naast de vaste schildermomenten, ook ruimte ingepland om wandelingen te  maken bij nabij gelegen stuwmeren, bruggen, alpenweides en watervallen. De wandelingen kunnen voor een ieder aangepast worden naar interesses, mogelijkheden en conditie. De in de natuur opgedane indrukken worden onder begeleiding van Margriet op doek gezet. Daarnaast is er ook tijd gereserveerd voor theoretische onderbouwing.

U wordt culinair verwend met dagelijks een uitgebreid vers en gezond ontbijt buffet, heerlijke lunches thuis of op locatie, gezellig borrelen aan het eind van de dag genietend van de zonsondergang. In de avond  luxe drie gangen diners met mooie bijpassende wijnen.

uitzicht

Kortom naast uw schilderontwikkeling is er ook veel aandacht voor ontspanning en genieten van de natuur.

De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. De aandacht gaat deze keer uit naar de prachtige herfstkleuren die in de Valais in deze tijd prachtig zijn. U hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen. Margriet is als geen ander in staat om bij de individuele cursist het beste naar boven te halen.

Met de auto is de afstand 990 km, over het algemeen is dit in 10 à 11 uur met niet al te veel files en stoppauze goed aan te rijden. Voor advies over de snelste route kunt u met Els contact opnemen. Met het vliegtuig vertrekken er op diverse tijden vluchten vanaf Schiphol naar Genève. De vluchtprijzen liggen over het algemeen  tussen de €50 en €185 retour. Vanaf Genève kunt u heel gemakkelijk de trein nemen naar Sion, een prachtige rit langs het meer van Genève. U wordt in Sion door ons opgehaald.

Het chalet beschikt over 1 slaapkamer met drie eenpersoonsbedden en twee slaapkamers (met twee- eenpersoons bedden) met een gezamenlijke ruime badkamer met bad en douche. Daarnaast is er een slaapkamer met lits jumeaux en eigen badkamer (meerprijs €100 ). 

Nadere informatie en aanmelden bij:

Margriet Wehrmeijer tel: 0651861109
Els van Everdingen tel: 0628251677