Portretten in opdracht

Vroeger werden portretten, bij gebrek aan fotografie, gemaakt om een persoon of gebeurtenis vast te leggen. Ondanks dat er nu volop wordt gefotografeerd is er nog steeds vraag naar een mooi geschilderd portret. Van generatie op generatie behoudt het zijn waarde en wordt doorgegeven van grootouder op kind op kleinkind enz. Het hangt aan de wand en wordt dagelijks gezien. Een goed karaktervol portret brengt ook een goed gevoel en dierbare herinneringen terug.

Ik maak portretten van mensen en dieren in een techniek naar wens; Olieverf, acrylverf, kleurpotlood, pastel en aquarel.Werkwijze

Naar aanleiding van de opdracht volgt een kennismakingsgesprek waarin Margriet met de opdrachtgever zijn wensen bespreekt. Bijvoorbeeld welke techniek, aantal personen, wordt het een kopstuk, kniestuk of ten voeten uit.
Daarna volgt een fotosessie in een voor de te maken persoon vertrouwde omgeving en verdere kennismaking met het model.
Het schilderij of tekening wordt op het atelier gemaakt. Soms wordt het model indien wenselijk tussendoor nog gezien.

Prijzen

Zijn afhankelijk van het aantal personen en afmeting (kopstuk, kniestuk of ten voeten uit). De schilderijen worden zonder lijst geleverd. Prijzen vanaf € 950,- (excl. 9 % BTW) en in overleg met de kunstenaar.